Metallinpaljastimet.fi on kuvablogi, jossa esitellään erilaisia löytöjä.

Aiheet: kokonniemi

Blogimerkinnät, jotka liittyvät jollain tapaa aiheeseen kokonniemi, listataan tällä sivulla. Hakemistossa on yhteensä 13 blogimerkintää.

Porvoon Kokonniemi 9.8.2012

Julkaistiin 09.08.2012

Kävin aamulla taas piippailemassa biitsillä. Tällä kertaa olin paikalla vain 40 minuuttia ja kaivoin ylös lähinnä sellaisia esineitä, jotka eivät olleet kovin syvällä ja jotka eivät olleet metallinpaljastimen mukaan umpirautaa. Ensimmäinen löytö oli 50 sentin kolikoksi katsomani pellinpätkä, jonka kuitenkin kotosalla totesin vain 20-senttiseksi. Kaiken kaikkiaan hiekasta löytyi kaksi 20 sentin kolikkoa, yksi 10 pennin hapantunut kolikko, pari ruosteista naulaa, pullonkorkkia ja juomatölkin sokkaa, kaksi muodotonta metallista kappaletta ja yksi arvatenkin koruun kuuluva metalliesine. Kolikoiden määrän osalta tämä pikavisiitti oli tuottoisampi kuin useat aikaisemmat samalle seudulle tekemäni aarteenmetsästyskeikat.

Lue kokonaan…

Porvoon Kokonniemi 27.7.2012

Julkaistiin 27.07.2012

Lähdin puoli kuuden maissa aamusta kävelemään Kokonniemen uimamontulle. Viivyin siellä varttia vaille seitsemään asti. Se on edelleen ainoa paikka, jossa käyn kaivelemassa. Tältä paikkakunnalta löytyisi varmaan muitakin uimarantoja pengottavaksi, mutta vielä tämä vakiopaikka jotain jaksaa etsijälleen antaa. Tällä kertaa nousi kertaalleen koluamastani biitsialueesta useita pullonkorkkeja, foliota, pari hiuspinniä ja pussinsulkijaa, kaksi viiden sentin kolikkoa ja arvokkaimpana esineenä penkille joltain unohtunut kymmensenttinen. Löytyi myös jokin rautainen tai lyijystä valettu harakanvarvaskoru tai jokin talismaanin osa. Mikä lie.

Lue kokonaan…

Porvoon Kokonniemi 18.7.2012

Julkaistiin 18.07.2012

Tämänkertainen rundi vakiopaikalla tuotti ei-toivottua tulosta. Löysin ratanaulan, kiskonaulan tms. Muuta mainitsemisen arvoista ei noussut. Se johtunee siitä, kun otin tällä kertaa haravoitavakseni lentopallokentän. Kolusin siitä puolet ja kentän ulkoreunoja jonkin verran. Raharintamalla metallinpaljastin ei tehnyt erikoisempia löytöjä; yhden ilmeisesti 20-senttisen ja jonkin hyvin, hyvin hapertumispisteessä olevan pellinpätkän, joka lienee ollut joskus rahanarvoinen kolikko. Se on kuitenkin tässä tuotekaarensa vaiheessa ruostunut muodottomaksi. Kuten hyvin monet muutkin löydökset. Löysin useita täysin muodottomia rautamöykkyjä.

Lue kokonaan…

Porvoon Kokonniemi 15.7.2012

Julkaistiin 15.07.2012

Hiekkakuoppa Kokonniemessä, Porvoon keskustasta parin kilometrin päässä korven suuntaan, tarjosi tällä kertaa poikkeuksellisen määrän pikkukolikoita. Kolikot löytyivät läheltä lasten leikkipaikan aluetta, jonka suunnalla on myös jyrkkä portaikko paikalta pois ja jonka välittömässä läheisyydessä on penkkejä sekä jonkinlainen myyntikoju. Ehkä näistä tekijöistä johtuen alueella tepsuttelee paljon kolikoita pudottelevaa porukkaa.

Lue kokonaan…

Porvoon Kokonniemi 13.7.2012

Julkaistiin 13.07.2012

Kokonniemeltä löytyi perussettiä: nauloja, hiuspinnejä, foliota tai alumiinipaperia, juomatölkkien sokkia, pari pullonkorkkia. Joitain nappien palasia. Tämän satsin erikoisuudet ovat kolikot, jotka löytyivät hyvin läheltä toisiaan. Kuvissa näkyvät pienimmät kolikot ovat kymmenpennisiä markka-ajalta. Pennit olivat sanotaanko puolen metrin säteellä toisistaan ja noin parinkymmenen senttimetrin syvyydessä.

Lue kokonaan…

Porvoon Kokonniemi 6.7.2012

Julkaistiin 06.07.2012

Tämänkertainen löytöretkeily Porvoon Kokonniemellä sijaitsevassa uimapaikassa, tietääkseni pohjavedellä täyttyneen hiekkakuopan rannalla, tarjosi palkinnoksi lähinnä pullonkorkkeja. Sekä tietenkin tölkkien sokkia. Jonkin verran foliota tai alumiiniskeidaa ja muutakin arvotonta nousi pintaan.

Lue kokonaan…

Porvoon Kokonniemi 4.7.2012

Julkaistiin 04.07.2012

En ole vielä saanut kyllikseni Porvoon Kokonniemen puhdistamisesta. Se johtuu siitä, että alueella on paljon piippailtavaa, käyn siellä piippailemassa 1,5 tai enintään pari tuntia kerrallaan ja olen aika hidas liikkeissäni. Tällä kertaa alueelta löytyi kaikkea muuta paitsi kolikkoja.

Lue kokonaan…

Porvoon Kokonniemi 27.6.2012

Julkaistiin 26.06.2012

Tämä taisi olla ensimmäinen metallinpaljastinreissu. Se suuntautui Porvoon Kokonniemelle, paikkaan, jota olen myöhemminkin tonkinut. Ensimmäinen keikka päättyi odottamattoman äkkiä huomattuani kuinka jumalattoman paljon hyttysiä aamuvarhaisella on. Löytöjä ekalla kerralla kertyi vaatimattomasti. Nekin melkeinpä kaikki pintahiekasta. 20 sentin kolikko oli kuitenkin ensimmäinen löytöni. Se on kuvassa keskimmäisenä.

Lue kokonaan…

© Metallinpaljastimet.fi 2012–2024