Metallinpaljastimet.fi on kuvablogi, jossa esitellään erilaisia löytöjä.

Porvoon Kokonniemi 9.8.2012

Julkaistiin 09.08.2012

Kävin aamulla taas piippailemassa biitsillä. Tällä kertaa olin paikalla vain 40 minuuttia ja kaivoin ylös lähinnä sellaisia esineitä, jotka eivät olleet kovin syvällä ja jotka eivät olleet metallinpaljastimen mukaan umpirautaa. Ensimmäinen löytö oli 50 sentin kolikoksi katsomani pellinpätkä, jonka kuitenkin kotosalla totesin vain 20-senttiseksi. Kaiken kaikkiaan hiekasta löytyi kaksi 20 sentin kolikkoa, yksi 10 pennin hapantunut kolikko, pari ruosteista naulaa, pullonkorkkia ja juomatölkin sokkaa, kaksi muodotonta metallista kappaletta ja yksi arvatenkin koruun kuuluva metalliesine. Kolikoiden määrän osalta tämä pikavisiitti oli tuottoisampi kuin useat aikaisemmat samalle seudulle tekemäni aarteenmetsästyskeikat.

Toinen 20-senttisistä oli hapantunut nurjalta puoleltaan niin, että metallin pinta oli alkanut osittain kuplimaan. Parempikuntoinenkin kolikko on niin likainen, että kaipaa ultraäänipesua. (Laite on ostoslistalla, kuten on myös kelansuoja metallinpaljastimeen ja täsmäiskuja varten suunniteltu keppimallin metallinpaljastin.) Kymmenen pennin kolikko on säilynyt ehjänä vaikkakin värjääntynyt lähes mustaksi kummaltakin puolelta. Kiiltäväpintaisessa metallikorun osassa näyttää olevan kirjoitusta, josta saan selville vain kirjaimet NES. Niiden perässä saattaa lisäksi olla muotoiltu Y- tai V-kirjain.

(Protip: jos hiirestäsi löytyy rullapainike, klikkaamalla sitä kuvan kohdalla voit [toivottavasti] avata foton originaalikokoisena.)

Porvoon Kokonniemi 9.8.2012 5/5, yhteensä 2 arviota. 2 käyttäjäarvostelua.

Kommentit

valtteri roivainen 26. päivä helmikuuta 2015

tätä blogia on hauska lukea ja itse olen juuri kiinnostunut metallinpaljastin hommista ja juuri tätä blogia lukemalla into vain kasvaa itsekin olen tässä hankkimassa carret acea joka on kehujen mukaan erinomainen metallinpaljastin vaikka et ole pitkään aikaan julkaissut täällä juuri mitään niin toivon että vielä joskus aloitat taas tänne kuvien ja muiden jutskien julkaisemisen

Petri 27. päivä helmikuuta 2015

Kiitos mukavasta kommentista! Kuvissa näkyvä metallinpaljastin on minulla vielä tallessa, mutten ole käyttänyt sitä pitkään aikaan. Ehkä kelien lämmitessä voisi taas kokeilla josko löytyisi jotakin. En muista tunnustinko tänne blogiin, että hankin metallinpaljastimen aikoinaan lähinnä siksi, koska halusin löytää ARVOKKAITA esineitä. Innostus laantui kun löysin vain romua. :-)

Valtteri, jos haluat lukea lisää muiden kokemuksia ja vinkkejä metallinpaljastinharrastuksesta, suosittelen tutustumaan Aarremaalla.com-sivustoon.

  • Auta pisteyttämään tämä blogimerkintä asettamalla arvosana väliltä 0–5, jossa numero 5 tarkoittaa erinomaista. Arvosanaa ei näytetä julkisesti, mutta sen avulla lasketaan annettujen pisteiden keskiarvo.

Kommentoitaessa julkaisua Porvoon Kokonniemi 9.8.2012 sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta tai nettisivujen osoitetta ei ole pakko laittaa. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

© Metallinpaljastimet.fi 2012–2022