Metallinpaljastimet.fi on kuvablogi, jossa esitellään erilaisia löytöjä.

Porvoon Kokonniemi 15.7.2012

Julkaistiin 15.07.2012

Hiekkakuoppa Kokonniemessä, Porvoon keskustasta parin kilometrin päässä korven suuntaan, tarjosi tällä kertaa poikkeuksellisen määrän pikkukolikoita. Kolikot löytyivät läheltä lasten leikkipaikan aluetta, jonka suunnalla on myös jyrkkä portaikko paikalta pois ja jonka välittömässä läheisyydessä on penkkejä sekä jonkinlainen myyntikoju. Ehkä näistä tekijöistä johtuen alueella tepsuttelee paljon kolikoita pudottelevaa porukkaa.

Kuvissa näkyvät löydöt ovat kaikki alle 30 senttimetrin syvyydestä kuopsuteltuja. Osassa fotoista näkyy uskollinen hyttysuihkepurkkini, musta metallinetsimen muoviruuvi ja kankainen kantotasku näille helyille. Selvennykseksi kuvista sen verran, että näppylähanskojen päällä olevat kolikot on hierottu sormilla puhtaiksi (tai “puhtaiksi”) juoksevan veden alla. Kuplivat viisisenttiset ovat ilmeisesti joko huonoa metalliseosta tai muuten vain lilluneet epäsuotuisissa olosuhteissa. Osa kolikoista on kuvissa märkiä.

(Protip: jos hiirestäsi löytyy rullapainike, klikkaamalla sitä kuvan kohdalla voit [toivottavasti] avata foton originaalikokoisena.)

Kommentoi ensimmäisenä

  • Auta pisteyttämään tämä blogimerkintä asettamalla arvosana väliltä 0–5, jossa numero 5 tarkoittaa erinomaista. Arvosanaa ei näytetä julkisesti, mutta sen avulla lasketaan annettujen pisteiden keskiarvo.

Kommentoitaessa julkaisua Porvoon Kokonniemi 15.7.2012 sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta tai nettisivujen osoitetta ei ole pakko laittaa. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

© Metallinpaljastimet.fi 2012–2024