Metallinpaljastimet.fi on kuvablogi, jossa esitellään erilaisia löytöjä.

Sivu 2/3

Blogissa on useita sivuja ja tällä hetkellä olet sivulla 2/3.

Porvoon Kokonniemi 20.7.2012

Julkaistiin 21.07.2012

Aamulla tein 2,5 tunnin pituisen keikan vakiopaikalle, Porvoon Kokonniemessä sijaitsevalle hiekkakuopalle, sekä siitä noin puolen kilometrin päässä sijaitsevalle pururadan kyljestä löytyvälle lumenkaatopaikalle. Saattaa olla, ettei se ole lumenkaatopaikka, vaan jotain muuta. Ainakaan aarteita sieltä ei löytynyt. Alue oli niin kivikkoista, etten viitsinyt kovin pitkään rikkoa itseäni. Etenkin kun paikalta löytyi vain yksi ruosteinen mutteri, naula ja pullonkorkkeja.

Lue kokonaan…

Kalustoesittely

Julkaistiin 19.07.2012

Tässä blogimerkinnässä näytän minkälaisilla kamppeilla käyn piippailemassa. Mikäli jossain vaiheessa tulevaisuutta hankin lisää kalustoa, pyrin päivittämään niistä tiedot tälle sivulle. Mukana on digipokkarilla otettuja kuvia. Kuvat tuntuvat olevan lähes poikkeuksetta tärähtäneitä. Kuvanvakaaja ei taida olla kovin hyvä tai sitten meikäläisellä on joku kahvikuppineuroosi.

Lue kokonaan…

Porvoon Kokonniemi 18.7.2012

Julkaistiin 18.07.2012

Tämänkertainen rundi vakiopaikalla tuotti ei-toivottua tulosta. Löysin ratanaulan, kiskonaulan tms. Muuta mainitsemisen arvoista ei noussut. Se johtunee siitä, kun otin tällä kertaa haravoitavakseni lentopallokentän. Kolusin siitä puolet ja kentän ulkoreunoja jonkin verran. Raharintamalla metallinpaljastin ei tehnyt erikoisempia löytöjä; yhden ilmeisesti 20-senttisen ja jonkin hyvin, hyvin hapertumispisteessä olevan pellinpätkän, joka lienee ollut joskus rahanarvoinen kolikko. Se on kuitenkin tässä tuotekaarensa vaiheessa ruostunut muodottomaksi. Kuten hyvin monet muutkin löydökset. Löysin useita täysin muodottomia rautamöykkyjä.

Lue kokonaan…

Porvoon Kokonniemi 15.7.2012

Julkaistiin 15.07.2012

Hiekkakuoppa Kokonniemessä, Porvoon keskustasta parin kilometrin päässä korven suuntaan, tarjosi tällä kertaa poikkeuksellisen määrän pikkukolikoita. Kolikot löytyivät läheltä lasten leikkipaikan aluetta, jonka suunnalla on myös jyrkkä portaikko paikalta pois ja jonka välittömässä läheisyydessä on penkkejä sekä jonkinlainen myyntikoju. Ehkä näistä tekijöistä johtuen alueella tepsuttelee paljon kolikoita pudottelevaa porukkaa.

Lue kokonaan…

Porvoon Kokonniemi 13.7.2012

Julkaistiin 13.07.2012

Kokonniemeltä löytyi perussettiä: nauloja, hiuspinnejä, foliota tai alumiinipaperia, juomatölkkien sokkia, pari pullonkorkkia. Joitain nappien palasia. Tämän satsin erikoisuudet ovat kolikot, jotka löytyivät hyvin läheltä toisiaan. Kuvissa näkyvät pienimmät kolikot ovat kymmenpennisiä markka-ajalta. Pennit olivat sanotaanko puolen metrin säteellä toisistaan ja noin parinkymmenen senttimetrin syvyydessä.

Lue kokonaan…

© Metallinpaljastimet.fi 2012–2023