Metallinpaljastimet.fi on kuvablogi, jossa esitellään erilaisia löytöjä.

Kalustoesittely

Julkaistiin 19.07.2012

Tässä blogimerkinnässä näytän minkälaisilla kamppeilla käyn piippailemassa. Mikäli jossain vaiheessa tulevaisuutta hankin lisää kalustoa, pyrin päivittämään niistä tiedot tälle sivulle. Mukana on digipokkarilla otettuja kuvia. Kuvat tuntuvat olevan lähes poikkeuksetta tärähtäneitä. Kuvanvakaaja ei taida olla kovin hyvä tai sitten meikäläisellä on joku kahvikuppineuroosi.

Galleriassa näkyy kuvia taitettavasta kenttälapiosta. Lapio on tukevassa muovilta tuntuvassa kotelossa, jossa on kahdella napilla suljettava läppä. Lapio on Varustelekasta ostettu. Taisi maksaa vajaat parikymppiä. Lapio on osoittautunut hyväksi vehkeeksi hiekalle ja multaiseen maahan. Se on melko painava ja terän sekä varren ollessa metallia, lapio on pidettävä etäällä metallinpaljastimen etsinkelasta ettei tule turhia löytösignaaleja. Etäisyyttä etsinkelaan yritän pitää myös teräskärkisten maihinnousukenkieni osalta.

Lapion lisäksi kuvia löytyy palasiksi pistetystä Garrett Ace 250 -metallinpaljastimesta. Se on Finndetectorista hankittu muistaakseni noin 250 EUR hintaan toimituskulujen kanssa. Laitteen mukana tuli neljä AA-kokoista paristoa, jotka ovat kestäneet ainakin parikymmentä tuntia. Garrettin monitorissa on akkuvarausta näyttävä alue ja sen mukaan tilanne on erinomaisessa kunnossa — täydet tolpat. Metallinpaljastin ei siis ole patterisyöppö ainakaan kesäisessä säässä ja parin tunnin yhtäjaksoisissa sessioissa. Garrettin metallinpaljastimessa on metallinen etsinkela. Se tuntuu olevan painavin osa laitteessa. Etsinkelan pohja on sileää metallilta tuntuvaa materiaalia ja on saanut osakseen hieman naarmuja. Sen vuoksi saatankin hommailla Finndetectorista kelansuojuksen.

Metallinpaljastimessa on visuaalisten signaalien lisäksi äänimerkki aina kun jotakin etsittävää metallista tavaraa löytyy. Laitteessa ei näytä olevan äänenvoimakkuuden säädintä, joten asetin kännykän mukana tulleet nappikuulokkeet. Pyöritin nappikuulokkeiden piuhan varren ympärille. Niistä tuntuu lähtevän kyllin voimakas ääni, mutta ei liian ärsyttävä kakofonia kuin alkuperäisessä järjestelyssä.

Metallinpaljastin on pilkottavissa kuljetusta varten osiin; etsinkela johtoineen irtoaa omaksi biitikseen, jatkovarsi omakseen ja kyynärsauvaosuus omakseen. Lisäksi settiin kuuluu aikaisemmissa blogimerkinnöissä mainittu musta, muovinen ruuvi. Sillä kiinnitetään jatkovarsi etsinkelaan.

Piipparin ja lapion lisäksi kuljetan reissussa näppylähanskoja. Ne ovat kätevät kuivaa maata pengottaessa, mutta kosteassa mullassa voisi olla parasta käyttää kumirukkasia. Maasta nostetut löydöt sullon about kahvipaketin kokoiseen irtotaskuun.

Puutelistalla on taskulamppua muistuttava täsmäpiippari. Sellaisen avulla voisi löytää helpommin pieniä tai muuten vain hyvin naamioituneita esineitä.

(Protip: jos hiirestäsi löytyy rullapainike, klikkaamalla sitä kuvan kohdalla voit [toivottavasti] avata foton originaalikokoisena.)

Kalustoesittely 5/5, yhteensä 1 arviota. 1 käyttäjäarvostelua.

Kommentit

Petri 19. päivä heinäkuuta 2012

Katsotaan josko kommentointi toimii.

  • Auta pisteyttämään tämä blogimerkintä asettamalla arvosana väliltä 0–5, jossa numero 5 tarkoittaa erinomaista. Arvosanaa ei näytetä julkisesti, mutta sen avulla lasketaan annettujen pisteiden keskiarvo.

Kommentoitaessa julkaisua Kalustoesittely sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta tai nettisivujen osoitetta ei ole pakko laittaa. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

© Metallinpaljastimet.fi 2012–2023