Metallinpaljastimet.fi on kuvablogi, jossa esitellään erilaisia löytöjä.

Aiheet: kalusto

Blogimerkinnät, jotka liittyvät jollain tapaa aiheeseen kalusto, listataan tällä sivulla. Hakemistossa on yhteensä 13 blogimerkintää.

Näin metallinpaljastin toimii

Julkaistiin 30.07.2012

Metallinpaljastin voi äkkiseltään tuoda mieleen kaikenlaisia mielikuvia miinaharavasta turvaporttiin. Tässä kirjoitan lähinnä kolikoiden etsinnästä miinaharavamallin metallinpaljastimen kanssa. Metallinpaljastimet toimivat kuitenkin käyttötarkoituksestaan riippumatta samalla periaatteella: laite tunnistaa metalliset, rautaiset esineet. Miinaharavaksi mielletty kapistus sisältää neljä osaa; kyynärtuen, hallintapaneelin, varren ja kelan eli käämin eli antennin. Lisäksi näissä laitteissa on usein kuulokeliitäntä ja mahdollisia lisävarusteita. Aarremaalla-foorumilla olen nähnyt eräässä metallinpaljastimessa hallintalaitteiden koteloon ruuvatun hyttyssavun.

Lue kokonaan…

Porvoon Kokonniemi 20.7.2012

Julkaistiin 21.07.2012

Aamulla tein 2,5 tunnin pituisen keikan vakiopaikalle, Porvoon Kokonniemessä sijaitsevalle hiekkakuopalle, sekä siitä noin puolen kilometrin päässä sijaitsevalle pururadan kyljestä löytyvälle lumenkaatopaikalle. Saattaa olla, ettei se ole lumenkaatopaikka, vaan jotain muuta. Ainakaan aarteita sieltä ei löytynyt. Alue oli niin kivikkoista, etten viitsinyt kovin pitkään rikkoa itseäni. Etenkin kun paikalta löytyi vain yksi ruosteinen mutteri, naula ja pullonkorkkeja.

Lue kokonaan…

Kalustoesittely

Julkaistiin 19.07.2012

Tässä blogimerkinnässä näytän minkälaisilla kamppeilla käyn piippailemassa. Mikäli jossain vaiheessa tulevaisuutta hankin lisää kalustoa, pyrin päivittämään niistä tiedot tälle sivulle. Mukana on digipokkarilla otettuja kuvia. Kuvat tuntuvat olevan lähes poikkeuksetta tärähtäneitä. Kuvanvakaaja ei taida olla kovin hyvä tai sitten meikäläisellä on joku kahvikuppineuroosi.

Lue kokonaan…

© Metallinpaljastimet.fi 2012–2024